Home » eBay

Регистрация в еBay


За да използвате eBay за пазаруване или продажба онлайн, трябда да се регистрирате. В eBay можете да регистрирате личен или бизнес профил. Можете да започнете с личен профил и във всеки момент да преминете към бизнес профил.

На началната страница на eBay непосредствено след логото в горния ляв ъгъл има надпис Welcome! Sign in or register. Sign in е входът към сайта за вече регистрирани потребители. Линкът Register води до формата за начална регистрация.

Регистрация в eBay

 

Преди да започнете да попълвате личните си данни, е препоръчително да прочетете информацията за поверителността (privacy policy). Тъй като eBay изисква от вас лична информация, включително банкови сметки, трябва да знаете как системата процедира с тези данни.

Регистрация в eBay

Можете да продължите с въвеждане на личните си данни. Формата е стандартна. Всички полета са задължителни. Попълнете истинските си данни. Адресът ще бъде използван, за да получите продуктите, които сте закупили (въпреки че е възможна промяна или отбелязване на допълнителен адрес). В случай на проблем с акаунта ви, еBay може да използва телефонния ви номер, за да се свърже с вас, така чe посочете валиден телефонен номер. Същото се отнася и за имейла ви – това ще е основният начин, чрез който системата ще общува с вас, така че е необходимо да посочите валиден имейл.

Регистрация в eBay

След това трябва да изберете потребителско име (user ID). Напишете избраното от вас име. То трябва да бъде уникално и системата автоматично ще провери това. Ако името е свободно, под полето ще се появи надпис Good news. This user ID is available for you to use, ако е заето – Sorry, that user ID is not available. Try again. Ако името ви е заето, сайтът автоматично ще ви предложи алтернативни възможности.

Внимателно изберете името си. То ще бъде видимо за вашите партньори. Особено важно е това в случай че използвате еBay, за да продавате продуктите си – в такъв случай е добре името да отразява дейността на бизнеса ви, например ако продавате чанти, думата чанти да бъде включена в името ви. При всички случаи мислете за влиянието, което името ви ще окаже върху вашите потенциални партньори – продавачи или купувачи. То трябва да е ясно и да вдъхва доверие.

Следва изборът на парола. За да бъде паролата ви сигурна, тя трябва да отговаря на определин правила – дължина от 6 до 20 символа, включващи букви, цифри и знаци. Паролата ви трябва да бъде различна от името ви, от имейла ви и – много важно! – от паролата, която използвате за акаунта си в PayPal. Когато въведете паролата си, системата автоматично проверява доколко тя отговаря на изискванията за сигурност и изписва надпис с проблема.

След това трябва да изберете таен въпрос и отговор. Ако забравите паролата си, eBay ще ви я изпрати само срещу правилния отговор на този въпрос.

Информацията за рождения ви ден има за цел да провери дали сте пълнолетни – трябва да сте пълнолетни, за да използвате eBay.

Регистрацията ви приключва с въвеждането на код за сигурност и приемане на условията за поверителност на eBay.

Регистрация в eBay

Ще получите имейл от системата, съдържащ бутон за потвърждение – Confirm now. Когато го кликнете, вие автоматично ще влезете в eBay с избраното от вас име.
eBay ще ви предложи да изберете категория, в която да търсите продукти, или да свържете профила си в eBay с профила си в PayPal. Когато натиснете бутона Sign up for PayPal, директно ще бъдете насочени към началната страница на PayPal, където трябва да въведете името и паролата си.

При всяка покупка системата на eBay ще ви пренасочва към началната страница на PayPal, където всеки път ще трябва да влизате с името и паролата си. Поради тази причина е препоръчително да използвате различни пароли.

Tags: ,

February 15, 2011

КоментирПодобни статии

Продажба чрез пазарен център онлайн

Един пазарен център онлайн, какъвто е eBay, е добра алтернатива за вас, ако: • Търсите допълнителен достъп до клиенти онлайн, в допълнение към вашите нормални канали за продажба • Искате да разширите начините на продажба, които клиентите ви могат да използват Пазарният център в интернет събира на едно място – в един уеб сайт, множество […]

December 7, 2011

Регистрация на нов онлайн магазин в търсачките

Регистрация на нов онлайн магазин в търсачките Когато създадете нов онлайн магазин, трябва да уведомите търсачките за съществуването му. Това ще подпомогне индексирането му – включването му в резултатите от търсенето. Регистрация на нов онлайн магазин Трябва да информирате търсачките само ако вашият онлайн магазин е на наскоро регистриран домейн. Някои търсачки, като Google, имат […]

December 1, 2011

Как да повишите продажбите си с YouTube

YouTube е една чудесна възможност за осигуряване на информация за вашите продукти чрез видео. Хората посещават YouTube, за да гледат – демонстрации на продукти, видео уроци, инструкции за приложение. Ако продавате сложни за употреба продукти, можете да използвате видеото, за да покажете нагледно повече информация за продукта си на вашите клиенти. Как YouTube може да […]

November 15, 2011

Повишаване на продажбите чрез блог

Хората използват блоговете, за да се информират за новини и събития в областите си на интерес. Как блогът може да помогне на вашия бизнес Поддържането на блог ви превръща в експерт във вашата област. Блогът повишава видимостта ви в търсещите машини, така че повече хора могат да открият вашия магазин в eBay и вашите листинги. […]

November 14, 2011

Повишаване на продажбите с Twitter

Със своите 140 знака за съобщение, Twitter привлича хора, които търсят бързи ъпдейти в областите си на интерес. Те следят своите любими групи, съдържанието на приятелите си, ретуитват и поставят знака # към ключовите си думи, за да улеснят търсенето по темата. Как Twitter може да помогне на вашия бизнес? Следете за какво си говорят […]

November 14, 2011